Huidverbeteringsinstituut 
Channah

Acne

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in je huid. Deze ontsteking veroorzaakt een pukkel of puistje. Acne komt met name voor op het gezicht, de hals, borst of rug. Acne wordt veroorzaakt door een overproductie aan talg. De grotere hoeveelheden talg verstoppen de poriën, waardoor dode huidcellen niet goed afgevoerd kunnen worden. Bij het ontstaan van acne spelen meerdere factoren mee, namelijk: hormonen, bacteriën, het gebruik van make-up of verkeerde huidverzorgingsproducten, wrijving door kleding enzovoorts. 

Samen wordt er gekeken naar de mogelijke oorzaak, eventuele medicijnen die u gebruikt en behandelmogelijkheden. Vervolgens wordt er met behulp van deze informatie een persoonlijk behandelplan opgesteld. 


Vergoeding door zorgverzekeraar

Huidverbeteringsinstituut Channah staat geregistreerd bij Anbos (brancheorganisatie gediplomeerde schoonheidsspecialistes) met de specialisatie acne. Acnebehandelingen worden in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar om de actuele vergoedingen te bekijken.

Zorgverzekeraars | Anbos